Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
pistopoihtika peri mi amfisvitisis klironomikou dikeomatos

Το πιστοποιητικό περί μη αμφισβήτησης κληρονομικού δικαιώματος, διαφορετικά ονομάζεται και πιστοποιητικό περί μη προσβολής κληρονομικού δικαιώματος, θεωρείται ένα κληρονομικό πιστοποιητικό και χρησιμοποποιείται πρωτίστως για την έκδοση του κληρονομητηρίου, για την διαχείριση λογαριασμών στις τράπεζες, το κτηματολόγιο κ.α.

Η εταιρία Διεκπεραιώσεις.GR μπορεί να εκδόσει το πιστοποιητικό περί μη αμφισβήτησης κληρονομικού δικαιώματος για εσάς από το αρμόδιο πρωτοδικείο του θανόντα.

 

Απαραίτητες ενέργειες για το πιστοποιητικό περί μη αμφισβήτησης κλ. δικαιώματος

 

Το πιστοποιητικό περί μη προσβολής ή αμφισβήτησης κληρονομικού δικαιώματος εκδίδεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών (κτίριο 2, 2ος όροφος) για θανάτους που αφορούν το προηγούμενο και το τρέχον έτος, ενώ για παλαιότερους θανάτους εκδίδεται αποκλειστικά από το Αρχείο του Πρωτοδικείου Αθηνών (Λουκάρεως 14, 4ο υπόγειο)

 

ΒΗΜΑ 1

  • 1Σκαναρισμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου αθεώρητη*

    * Η υποχρέωση θεώρησης δημόσιων εγγράφων καταργήθηκε με το νόμο 4250/2014. Δείτε τη σχετικη εγκύκλιο ΕΔΩ

  • 2Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών (Δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά εδώ), ή σε περίπτωση που υπάρχει
  • 3Αντίγραφο διαθήκης
  • 4Κόστος παραβόλου μεγαροσήμων 5,5€ για την κατάθεση της αίτησης και του αρχικού αντιγράφου και 2,2€ για κάθε επιπλέον αντίγραφο του αρχικού

    Η υποχρέωση έκδοσης μεγαροσήμων ανεστάλλει λόγω της πανδημίας από 20/3/2020, σύμφωνα με το Αριθμ. 8721 ΕΞ 2020 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 1384/14.3.2020 και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες

ΒΗΜΑ 2

  

Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε το πιστοποιητικό στο εξωτερικό, θα πρέπει να επισημειωθεί και με τη σφραγίδα της Χάγης (apostile) από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.

 

Δείτε εδώ την κοστολόγηση των υπηρεσιών μας

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Είμαστε εταιρία που αναλαμβάνει διεκπεραιώσεις για λογαριασμό σας και ΔΕΝ είμαστε υποκατάστημα ή συνεργάτες των εν λόγω δημόσιων υπηρεσιών και ΔΕΚΟ

 

Εάν οι πληροφορίες σας φάνηκαν χρήσιμες, παρακαλώ δώστε μας ΜΙΑ θετική αξιολόγηση στο πάνω μέρος της σελίδας. Ευχαριστούμε !!!